JAK DZIAŁA?

Grill MONOLITH wykonany jest z niezwykle wytrzymałej na temperaturę ceramiki i wysokiej jakości stali nierdzewnej. Od zewnątrz ceramika pokryta jest specjalną, odporną na warunki atmosferyczne glazurą ceramiczną. Stelaż na gumowanych kołach wykonany ze stali nierdzewnej jest bardzo łatwy w montażu a dla wygody użytkownika w zestawie są dwie eleganckie półki bambusowe ułatwiające pracę. Gril może my również postawić na własnym stole lub podmurówce wg własnego projektu.

Nasz grill oferuje wyjątkową stabilność temperatury a zawdzięczamy to zarówno ceramice jak i konstrukcji (regulowany przepływ powietrza od popielnika po szyber). Grille ceramiczne są również bardzo oszczędne, zużywają ponad połowę węgla drzewnego mniej niż tradycyjny grill. Możemy też wielokrotnie używać jednej "porcji" węgla którą łatwo wygasić po użyciu dzięki szczelności grilla MONOLITH. Co ważne, zewnętrzna temperatura ceramiki jest dużo niższa niż w środku co zmniejsza ryzyko oparzeń.

W grillach ceramicznych dzięki efektowi "komina" pożądaną temperaturę otrzymujemy bardzo szybko a zakres temperatur jest bardzo szeroki. Na uwagę zasługuje też fakt, że cyrkulujące w środku powietrze i stosunkowo mała (sterowana przez nas) wymiana temperatury pozwala zachować wyśmienitą wilgotność i soczystość potraw.

Nasz grill posiada 10-letnią gwarancję i może być używany przez cały rok, i latem i zimą.

 

Smacznego. 

 

 

INSTRUKCJA:

 

1. Grill nie może być użytkowany w pomieszczeniach zamkniętych (bez wentylacji)! 

 2. Monolith opalany jest węglem drzewnym.

3. Grill należy ustawić na płaskim i stabilnym podłożu, w bezpiecznej odległości od przedmiotów łatwopalnych.

4. Do rozpalania nie używać podpałek w płynie. Tradycyjny brykiet lub węgiel drzewny musi pokryć się warstwą popiołu przed grillowaniem potraw. Nie wyrzucać gorącego „paliwa” aż się całkowicie nie wypali i wystygnie.

5. Nie pozostawiać rozpalonego grilla bez dozoru. Dzieci i zwierzęta muszą przebywać w bezpiecznej odległości i być pod opieką dorosłych.

6. Należy zwrócić szczególną uwagę na gorące części grilla. Podczas używania nie dotykać pokrywy, rusztu i wewnętrznej misy stalowej. Nie używać wody do gaszenia lub schładzania grilla.

7. Należy dbać o czystość urządzenia.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel